Sanomalehdet

24.10.2014
Miina Lange IL-Median julkaisupäälliköksi
IL-Media on nimittänyt Miina Langen, 38, IL-Median julkaisupäälliköksi lifestyle-sisältöihin. Lange aloittaa vuoden 2015 alussa. Lange siirtyy Iltalehteen Cosmopolitanista, jossa hän on työskennellyt päätoimittajana helmikuusta 2010.

Lange on muun muassa kehittänyt Cosmopolitanin sosiaalisen aikakauslehden, MyCosmo-bloggazinen. Cosmopolitanin lisenssin haltija, Hearst Magazines International palkitsi konseptin parhaana digitaalisena innovaationa kansainvälisessä konferenssissaan viime keväänä. Miina Lange on työskennellyt vuosina 2004-2010 Iltalehdessä toimittajana, uutispäällikkönä, toimituksen esimiehenä ja toimituspäällikkönä.

22.10.2014
Talouselämän toimituspäällikkö Olli Ainola Iltalehteen
Talouselämä-lehden toimituspäällikkö Olli Ainola, 56, siirtyy Iltalehteen erikoistoimittajaksi. Hän aloittaa Iltalehdessä joulukuun alussa.

Ainola on työskennellyt Talouselämässä vuodesta 2011, jota ennen hän on toiminut muun muassa Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkönä sekä toimittajana muun muassa Kauppalehti Pressossa ja Iltalehdessä. Ainola työskentelee Iltalehden päätoimittajan Petri Hakalan alaisuudessa.

10.10.2014
Uusi Lahti on vuoden paras kaupunkilehti
Uusi Lahti on valittu vuoden parhaaksi kaupunkilehdeksi Sanomalehtien Liiton järjestämässä Kaupunkilehtikilpailussa. Kilpailun voittajat palkittiin Kaupunkilehtipäivässä Tampereella 10. lokakuuta.

Tuomariston mukaan Uusi Lahti on onnistunut rakentamaan lukijoihinsa elävän suhteen. ”Toimitus osaa koostaa ja tarjota lukijoille konkreettisia ja merkityksellisiä puheenaiheita ja uskaltaa myös itse ottaa kantaa”, tuomaristo perustelee valintaa tiedotteessa. Toiseksi kilpailussa sijoittui kaupunkilehti Kokkola ja kolmanneksi Suur-Jyväskylän Lehti. Kunniamaininnan sai Seinäjoella ilmestyvä Epari.

Kaupunkilehtikilpailussa valittiin vuoden paras kaupunkilehti, kaupunkilehtijuttu ja kaupunkilehtikuva.

10.10.2014
Vuoden paras kaupunkilehtijuttuja kaupunkilehti kuva valittu
Ensimmäisen palkinnon sai Riina Sydänmaanlakan Suur-Jyväskylän Lehteen kirjoittama juttu Akateemisesti kortistossa.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Länsiväylän toimittaja Minna Rajainmäki pikavipeistä kertovalla jutullaan Tom tuhlasi rahansa vaatteisiin.  Kolmanneksi kilpailussa tuli päätoimittaja Martti TurusenForum24-lehteen kirjoittama juttu Tuloista 75 prosenttia palveluihin.

Vuoden kaupunkilehtikuvana palkittiin Johanna Erjonsalon kuva Vantaan Sanomien juttuun Monella kuntosalilla voi treenata yölläkin. Perustelun mukaan kuva raudan ja pimeyden keskellä pinnistelevästä kuntoilijasta sopii hyvin jutun otsikkoon ja avaa näkymän varmasti monelle lukijalle uuteen tilanteeseen.

Toiseksi sijoittui toimittaja ja valokuvaaja Anniina Nissisen Uusi Rovaniemi -lehdessä julkaistuun omaan juttuunsa Moni kylä vailla verkkoa ottama kuva. Kolmanneksi ylsi Johanna Erjonsalon kuva, joka on julkaistu Helsingin Uutisten jutussa Omaisen hoitohuoli: Vanhukset eriarvoisia.

Vuoden paras kaupunkilehtijuttu ja kaupunkilehtikuva valittiin vuosittain järjestettävässä Kaupunkilehtikilpailussa.

Yleisaikakauslehdet

22.10.2014
Riitta Korhonen vetämään Sanoma Magazine Median Hyvä Elämä toimitusta
ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen  alkaa vetäämään Sanoma Magazine Median Hyvä elämä –toimitusta. Mediayhtiö Sanoma Media Finlandin aikakauslehtitoiminnoista vastaava Magazine Media integroi myös Matkaopas-lehden uuteen Hyvä elämä -lehtiperheeseen, jota Korhonen päätoimittaa.

Sanoman Magazine Media jakautuu kolmeen aihekohtaiseen tiimiin, jotka ovat Naiset, Perhe ja koti sekä Hyvä elämä.

6.10.2014
Marjo Vuorinen jättää Glorian
Glorian toimituspäällikkö Marjo Vuorinen on nimitetty sisältötalo Era Contentin projektijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 10. marraskuuta 2014.

Vuorinen on aiemmin toiminut Me Naisissa päätoimittajana ja toimituspäällikkönä, hän myöskin starttasi vuonna 2012 perustetun Me Naiset Sport -lehden.

Radio ja TV

8.10.2014
Sanoma perustaa uuden tv-kanavan Heron
Heron ohjelmakartta on Suomessa uudenlainen, primetime-sarjoja on tilaisuus katsoa useita jaksoja peräkkäin samana päivänä tai monena peräkkäisenä päivänä. Heron sarjat tulevat tv-esitystensä jälkeen myös Ruutuun katsottavaksi.

Heron ohjelmisto koostuu l kansainvälisistä sarjoista ja menestyselokuvista, joita esitetään parhaaseen katseluaikaan, kello 18–24. Uusina sarjoina ja samalla Suomen-ensiesityksinä nähdään tänä syksynä muun muassa Emmy-palkittu Fargo ja Ashley Juddin tähdittämä Missing. Lisäksi Hero tuo primetimeen tuttuja vahvoja laatusarjoja kuten Breaking Badin, Nurse Jackien, Dexterin, Californicationin ja Mad Menin.

Heron kohderyhmä ovat nuoret aikuiset ja kohderyhmänsä tavoin Hero on vahvasti läsnä sosiaalisen median kanavissa.

7.10.2014
Vain Elämää rikkoi Nelosen katsojaennätyksiä
Syksyn Vain elämää -kauden ensimmäinen jakso 19. syyskuuta, teki uuden ennätyksen: jakso on Nelosen kaikkien aikojen katsotuin ohjelma kohderyhmässä 10+. Se keräsi keskimäärin 1 115 000 katsojaa (tallennettu katselu mukaan lukien) ja tavoitti uusintoineen yli 2,2 miljoonaa suomalaista.

Myös sarjan toinen jakso, keräsi suuren yleisön. Jakso tavoitti yli miljoona suomalaista, ja jakson keskikatsojamäärä oli 967 000. Ruudussa Paula Vesalan jaksoa on tähän mennessä katsottu jo lähes 180 000 kertaa. Vesa-Matti Loirin päivää on katsottu jo 350 000 kertaa.

Vain elämää -sarjan myötä Nelonen Median online-palvelut ylittivät myös ensimmäisen kerran miljoonan uniikin viikkokävijän rajan.

3.10.2014
Aki Karjalainen Yle Oulun ja Yle Kainuun päälliköksi
Yle Oulun ja Yle Kainuun päälliköksi on nimitetty Aki Karjalainen. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa. Ennen aloittamistaan Yle Kainuun päällikkönä viime keväänä, Karjalainen on toiminut radioalalla 13 vuotta. Aiemmin hän toimi Radio Kajauksen toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana.

Marraskuun alusta lähtien Karjalaisen vastuulla ovat aluetoimitukset Oulussa ja Kajaanissa, ja hän toimii myös Yle Uutiset Pohjois-Suomen päällikkönä.

Muut

21.10.2014
Helsingin Sanomat avaa HS Kirjaston
Helsingin Sanomat tuo sähkökirjat lehden rinnalle ja avaa iPad- ja Android-tablettisovelluksissaan HS Kirjaston, jossa on luettavissa noin sata kirjaa kuukausimaksua vastaan.

Kirjat ovat muutama vuosi sitten julkaistuja kauno- ja tietokirjoja, romaaneja ja dekkareita. Kirjastossa on tällä hetkellä luettavana muun muassa Kari Hotakaisen Ihmisen osa  ja Elina Lappalaisen tieto-Finlandian voittanut Syötäväksi kasvatetut.

Helsingin Sanomat on kokeillut viime joulukuusta alkaen sähköisten kirjojen tarjoamista iPad-sovelluksessaan. Lars Keplerin Tulitodistajaa luettiin joulukuussa 1,5 miljoonan sivun verran.

HS Kirjastossa on alkuvaiheessa mukana yhdeksän kustantajaa: Gummerus, Siltala, CrimeTime, Atena, Myllylahti, Minerva, HS Kirjat, Sanoman Kids Media sekä Long Play.

mzugovic@themxgroup.com'

About

This author has yet to write their bio.
Meanwhile lets just say that we are proud contributed a whopping 56 entries.