SANOMALEHDET

21.1.2015
Sanoma Pro lanseeraa Suomen ensimmäisen digitaalisen aapisen
Sanoma Pro julkaisee aapisen, jonka saa myös digitaalisena versiona. Uuden Apilatien aapisen myötä lukemista voi opetella ja opettaa muun muassa äänen, kuvan, animaatioiden ja interaktiivisten tehtävien avulla. Digitaalisen aapisen avulla opettaja voi huomioida ja motivoida erilaisia oppijoita monipuolisemmin.

14.1.2015
Aamulehdeltä uusi iltapäiväjulkaisu Hetki
Aamulehti julkaisee keskiviikkona 14.1.2015 ensimmäisen digitaalisen iltapäiväjulkaisunsa, Hetken. Julkaisu tarjoaa tiiviissä muodossa päivän tärkeimmät uutiset, puheenaiheet ja illan tärpit tilaajille.

”Hetki täydentää Aamulehden digitaalista tuotepakettia tarjoamalla uuden kuluttajatuotteen iltapäivälle, siihen Hetkeen, kun aamun lehden uutistarjonta kaipaa jo päivittämistä. Haluamme tarjota parasta journalismia myös iltapäivällä”, sanoo Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Hetki julkaistaan vain digitaalisessa muodossa maanantaista perjantaihin klo 15.30. Se on responsiivinen verkkototeutus, joka skaalautuu lähes kaikille päätelaitteille, niin tietokoneille kuin älykännyköillekin.

4.12.2014
Sanoma yhdistää tiedetoimituksia
Vuodenvaihteessa toimintansa aloittava Sanoman tiedetoimitus vastaa Tiede-lehdestä, Helsingin Sanomien tiedesivuista, HS.fi:n tiedesivustosta ja Tieteen digitaalisista palveluista.

Toimituksen muodostavat Tieteen ja Helsingin Sanomien tiedetoimituksen nykyiset yhdeksän henkilöä.  Sen esimiehenä toimii Jukka Ruukki, joka jatkaa myös Tieteen päätoimittajana.

YLEISAIKAKAUSLEHDET

7.1.2015
Joni Soila ja Heli Karonen Seiskan päätoimittajiksi
Suomen suurimmalle viikkolehdelle Seiskalle on nimitetty uudet päätoimittajat. Joni Soila, 41, on nimitetty Seiskan vastaavaksi päätoimittajaksi ja Heli Karonen,32, uutispäätoimittajaksi.

Joni Soila aloitti toimittajan uransa Seiskassa vuonna 1994. Hän kehittyi nopeasti taitavaksi kansiskuuppijuttujen tekijäksi ja vauhditti omalta osaltaan lehden huimaa kasvua seitsemän vuoden ajan.

Heli Karonen on työskennellyt Seiskassa vuodesta 2003, joiden aikana hän on ansioitunut niin skuuppitoimittajana kuin monimediatuotannon kehittäjänä.

Seiskan vastaavana päätoimittajana vuodesta 1994 työskennellyt Eeva-Helena Jokitaipale jatkaa Aller Median julkaisujohtajana.

RADIO & TV

16.1.2015
Ylen ohjelmille Venloja
Ylen ohjelmat voittivat Televisioakatemian järjestämässä Kultainen Venla -kilpailussa yhteensä kahdeksan Venla-palkintoa. Palkittuja ohjelmia olivat mm. Siskonpeti, SuomiLOVE ja Docventures.

Kultainen Venla -kilpailussa alan ammattilaiset ja televisiokatsojat valitsevat vuoden parhaat kotimaiset ohjelmat ja esiintyjät. Vuoden 2014 voittajat palkittiin 16.12015.

11.12.2014
MikroPC:n Vuoden Ilmiö -palkinto Yle Areenalle
Yle Areena on palkittu MikroPC:n Vuoden tuote -palkinnolla Ilmiö-kategoriassa. MikroPC:n mukaan tämän vuoden tärkein ilmiö on television siirtyminen nettiin. Jo yli puolessa kotitalouksista katsotaan televisiota tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Verkkoyhteyksien, päätelaitteiden ja erityisesti palvelujen kehittyminen vapauttavat tv-katsojan ajan ja paikan rajoitteista.

MikroPC:n vuoden 2014 palkinnot jaettiin 11.12.2014

MUUT

22.1.2015
Otavamedian Kaksplus-blogit Suomen suurin perheblogiyhteisö
Kaksplus.fi:n uudistunut blogiyhteisö rikkoo kävijäennätyksiä. Suomen suurimpaan perheblogiyhteisöön kuuluu 70 blogia, joissa uniikkeja kävijöitä on parhaimmillaan yli 120 000. Kaksplus.fi:n kokonaiskävijämäärä on 465 449 (TNS, viikko 3/2015).

Kaksplussan arvoihin niin printissä kuin verkossa kuuluvat moniäänisyys ja suvaitsevaisuus. Niinpä blogeissakin näkyy suomalaisen perhe-elämän koko kirjo. Mukana ovat mm. teiniäiti Demi Aulos , jonka Kiljuva Pikkunälkä -blogi valittiin viime vuoden Indiedays Blog Awardseissa inspiroivimmaksi perheblogiksi, räväkästi kantaaottava Jussi Korhonen (Isän pikajuna), tosi-tv-tähti Katri Sorsa sekä lasten maailmasta koskettavasti kertova lastentarhanopettaja Leena Ahtela (Päiväkodin elämää).

20.1.2015
Risto Nordellille Kirkon kulttuuripalkinto
Ylen toimittaja Risto Nordellille on myönnetty Kirkon kulttuuripalkinto 2014. Palkinto on tunnustus kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta.

Risto Nordell on palkinnon saajan valinneen työryhmän mukaan toiminut työssään merkittävänä kristillisen kulttuurin vaikuttajana. ”Hän on radiotoimittajana löytänyt harvinaisen laajan kosketuspinnan kuuntelijoihin”, työryhmä kiittää.

Riston Valinta -ohjelmassa Risto Nordell on esitellyt kirkkovuotta, sen keskeisiä juhlia ja niihin liittyvää musiikkia suurista kirkkomusiikkiteoksista aina kirkolliseen nykymusiikkiin. Sävel on vapaa -ohjelmassa, Nordell taas on vastannut erityisesti hengellisestä musiikista

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon 20.1. Helsingissä.

29.12.2014
Rikokset, alastomuus ja deittailu keskustelupalstojen kärkiaiheita vuonna 2014
Yhteisömedia Suomi24 on koonnut yhteen vuoden 2014 suosituimmat kansalliset puheenaiheet. Uutisaiheissa suurimmat kommenttimäärät keräsivät rikosaiheet. Keskustelupalstan suosituimmiksi aiheiksi kohosivat iskemiseen, deittailuun ja seurusteluun viittaavat teemat.

Vuoden haetuimpien henkilöiden kärkeen nousi entinen missi Sara Chafak.  Toiselta sijalta löytyvä Sanna Suutari taas ponkaisi takaisin julkisuuteen reality-ohjelma Viidakon tähtösten myötä.

Suomi24:ssä oli vuonna 2014 yli 2400 keskustelupalstaa. Vuoden aikana suomalaiset kirjoittivat lähes 7 miljoonaa (6,87) viestiä. Yhteensä Suomi24:ssä on 10,5 miljoonaa keskusteluketjua. Treffit-sivustolla seuraa hakevat lähettivät vuoden aikana yli 43 miljoonaa viestiä.

12.12.2014
Alma 360:n tuottamat mediat voitokkaina Eddie & Ozzie Awards -gaalassa
Alma Median sisältötoimisto Alma 360:n suunnittelema ja tuottama Yhteishyvä Live – verkkopalvelu ja Yrittäjä-lehti olivat oman sarjansa voittajia New Yorkissa järjestettävässä Eddie & Ozzie Awards –gaalassa.

Folio Magazinen järjestämässä kilpailussa palkintoja jaetaan sekä toimituksellisesta osaamisesta että visuaalisesta tasosta. Ekonomilehti.fi, Etiketti ja Living Information saivat gaalassa kunniamaininnan. Eddie & Ozzie Awards on aikakauslehtialan suurin ja arvostetuin kilpailu.

mzugovic@themxgroup.com'

About

This author has yet to write their bio.
Meanwhile lets just say that we are proud contributed a whopping 56 entries.