SANOMALEHDET

26.5.2015
Hanna Pihlajamäki Tyrvään Sanomien päätoimittajaksi
Hanna Pihlajamäki (37) on nimitetty Sastamalassa ja Porin Laviassa kaksi kertaa viikossa ilmestyvän paikallislehden, Tyrvään Sanomien päätoimittajaksi. Pihlajamäki aloittaa tehtävässään 1.6.2015. Hän toimii tällä hetkellä toimittajana Sydän-Satakunnan, Jokilaakson ja Satakunnan Kansan yhteistoimituksessa Kokemäellä.

Kevään ajan päätoimittajan tehtäviä Tyrvään Sanomissa hoitanut Sydän-Satakunnan ja Jokilaakson päätoimittaja Timo Simula jatkaa päätoimittajana näissä lehdissä.

Paikallislehti Tyrvään Sanomat kuuluu Alma Aluemedian lehtiperheeseen, johon kuuluu Tyrvään Sanomien lisäksi neljä alueellista päivälehteä, 13 paikallislehteä ja seitsemän kaupunkilehteä eri puolilla Suomea.

19.5.2015
Sanomalehdet jättivät Ylen taakseen luotettavuudessa
Painettu sanomalehti on noussut Suomen luotetuimmaksi mediaksi jättäen taakseen aiemmin yhtä luotettavina pidetyt Yleisradion tv-kanavat, ilmenee IRO Research Oy:n mielipidetutkimuksesta.

Luotettavimmat mediat -tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2015 Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. Edellisen kerran tutkimus tehtiin kesäkuussa 2014.

Kaikista vastaajista 73 prosenttia pitää painettuja sanomalehtiä luotettavina. Seuraavina tulevat Ylen televisiokanavat 70 prosentin ja Ylen radiokanavat 64 prosentin luottamustasolla. Ylen tv-kanavat jakoivat ykköstilan painettujen sanomalehtien kanssa edellisellä tutkimuskerralla, jolloin molempiin luotti 74 prosenttia suomalaisista.

Kolmen kärjen jälkeen luotettavimmat mediat ovat Ylen ja sanomalehtien digitaaliset palvelut.

Medioiden luotettavuusvertailussa suomalaiset eivät juuri pidä luotettavuutta sosiaaliseen median ominaisuutena. Vain kaksi prosenttia vastanneista liitti luotettavuuden Facebookiin, yksi prosentti Twitteriin ja nolla prosenttia Instagramiin.
11.5.2015
Alma Median Lapin lehtien tuotantomalliin liittyvät yt-neuvottelut päätökseen
Alma Median pohjoisten lehtien tuotantomallin uudistukseen liittyvät yt-neuvottelut henkilöstövaikutuksista on saatu päätökseen. Kustantajan päätöksen mukaan Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien, Uusi Rovaniemi-lehden ja Lounais-Lapin toimitukset, mainosmyynnin organisaatiot, ilmoitusvalmistus ja asiakaspalvelutoiminnot yhdistetään. Muutosten henkilöstövaikutus on yhteensä enintään 22 henkilötyövuotta.

Lapissa julkaistaan kesäkuun alusta yhden organisaation tuottamaa Lapin Kansaa ja Pohjolan Sanomia, jotka päivittyvät verkossa viikon jokaisena päivänä sekä ilmestyvät painettuna kuusi kertaa viikossa. Näiden lisäksi julkaistaan painettuna kaksi kertaa viikossa jaettavat kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi. Yhdistettävän lehden päätoimipaikka on Rovaniemellä. Kemissä toimii jatkossa vahva aluetoimitus.

Muutoksen yhteydessä lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan. Verkossa molemmat aluelehdet jatkavat omilla brändeillään, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Verkkosisällöt ovat pääosin vain tilaajien luettavissa.
8.5.2015
Jussi Tuulensuu Aamulehden uutispäätoimittajaksi
Alma Median omistaman Aamulehden uutispäätoimittajaksi on nimitetty 1. syyskuuta 2015 alkaen Jussi Tuulensuu.

Tuulensuu siirtyy Aamulehteen Sanoma Media Finlandin aikakauslehtiyksiköstä Sanoma Lifestylesta. Siellä Tuulensuu on uudistanut lehtikonsepteja ja johtanut useiden lehtien ulkoasun kehittämistä. Parhaillaan hän johtaa Sanoman uuden toimitusjärjestelmän käyttöönottoja aikakauslehdissä.

Aiemmin Tuulensuu on toiminut muun muassa Kauppalehti Option toimitussihteerinä ja designerina, Journalisti-lehden ulkoasuvastaavana, Aamulehden visuaalisena journalistina sekä Tampereen ylioppilaslehden Aviisin päätoimittajana.

Aamulehden vastaavana päätoimittajana jatkaa Jouko Jokinen. Lehden nykyinen uutispäätoimittaja Jorma Pokkinen, 63, jää eläkkeelle vuodenvaihteessa 2015-2016.

7.5.2015
Vuoden parhaat jutut palkittiin
Sanomalehtien Liitto on palkinnut vuoden parhaat jutut Tampereella 7.5. liiton kevätseminaarin yhteydessä.

Paras juttu -kilpailun uutissarjan voitti rikos- ja oikeustoimittaja Tuomas Rimpiläisen Aamulehteen kirjoittama juttu Rikossarja päättyi, kun iäkäs rouva istui kuuntelemaan murtomiestä.

Feature-sarjan voitti Helsingin Sanomissa julkaistu toimittaja Ann-Mari Huhtasen Pyhtään mansikkarauha 2014. Jutussa oli ajankohtaiseen uutistilanteeseen haettu inhimillinen taso reportaasin keinoin, tällä kertaa venäläisten ja ukrainalaisten mansikanpoimijoiden rinnakkaiselosta Pyhtäällä.

Vuoden kolmantena sarjana oli näkökulmajutut. Sarjan voitti päätoimittaja Petri Karjalaisen Koillissanomiin kirjoittama Suvaitsevaiset kuusamolaiset. Karjalainen rinnastaa kolumnissaan paikallishistoriaa ja ajankohtaista päätöksentekoa.

Paras juttu -kilpailuun osallistui 202 juttua

YLEISAIKAKAUSLEHDET

26.5.2015
TM-lehtiperheen päätoimittaja vaihtuu
TM-lehtiperheen nykyinen päätoimittaja Velimatti Honkanen siirtyy 1. kesäkuuta 2015 alkaen Tekniikan Maailman Ajoneuvot ja liikenne -osaston toimituspäälliköksi. Uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty TM-lehtiperheen nykyinen toimituspäällikkö Raimo Haapaniemi.

Väistyvä päätoimittaja Honkanen aloitti Tekniikan Maailman toimituspäällikkönä 1999 ja päätoimittajana 2009.

Haapaniemi taas on toiminut Tekniikan Maailman toimituspäällikkönä vuodesta 2005. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Miesten Maailman päätoimittajana, toimitussihteerinä Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa sekä toimittajana Turun Sanomissa.

6.5.2015
Aller panostaa digitaalisuuteen ja suunnittelee printin leikkaamista
Aller suunnittelee Suomen toimintansa uudelleenorganisoimista ja harkitsee saneeraavansa printtimainonnasta riippuvaisia naistenlehtiään.

Aller panostaa kasvaviin digitaalisiin palveluihinsa, kuten Suomi24:ään, sisältömarkkinointiin sekä tilaajavetoisiin aikakauslehtibrändeihinsä, kuten Seiskaan, Koti ja keittiöön, Katsoon, Fitiin ja Omaan Aikaan.

Yt-neuvottelujen kohteena ovat printtimainonnalla rahoitettavat Elle, Olivia ja Divaani. Lehtien kannattavuus on romahtanut, koska printtimainonta ja irtonumeromyynnin määrät ovat puolittuneet Suomessa kahdeksan viime vuoden aikana ja lasku jatkuu.

5.5.201
Saila-Mari Kohtala uudistuvan Glorian päätoimittajaksi
Saila-Mari Kohtala (43) siirtyy Glorian päätoimittajaksi sisältötoimisto Spoonin Suomen-johtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut median ja markkinoinnin johtotehtävissä muun muassa Digitaalinen Mainostoimisto Byroon strategiajohtajana, Talentum Median kehityspäällikkönä ja Markkinointi & Mainonta -lehden päätoimittajana.

Saila-Mari Kohtala aloittaa Gloriassa 3. elokuuta, jolloin käynnistyy myös brändin uudistaminen. Vuonna 1987 lanseerattu Gloria on lifestyle-lehti, jolla on 191 000 lukijaa (KMT Lukija 2014).

4.5.2015
MB siirtyy Sanomalta Talentumille
Sanoma Lifestyle keskittyy palvelemaan suomalaisia naisia, perheitä ja 55+ -kohderyhmää yhteisöllisillä sisällöillä, palveluilla ja kaupallisilla ratkaisuilla

Uusimpaan tekniikkaan ja digitaaliseen elämään keskittyvän MB:n myynti päättää Sanoma Lifestylen portfolion muokkaamisen. Liiketoimintayksikkö on luopunut tekniikka- ja erikoislehdistään viimeisen kahden vuoden aikana: Tietokone-lehti on myyty Talentumille sekä Glorian Antiikki-, V8-Magazine-, GTi-Magazine-, Auto Bild Suomi- ja Pelit-lehdet Fokus Media Finlandille.

Liiketoimintakaupassa viisi MB:n toimituksellista työntekijää siirtyi Talentumin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kaupan osapuolet ovat yhdessä sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

RADIO & TV

25.5.2015
Ylen alueellisten tv-uutisten pääjuontajat on nimitetty
Yle uudistaa alueellista uutistoimintaansa. Kaikkien alueellisten tv-uutisten juontamisesta vastaa jatkossa kolmen henkilön pääjuontajatiimi.

Juontajiksi on nimitetty Mikko Hirvonen, Milla Madetoja ja Salla Paajanen. Uudet juontajat aloittavat tehtävässään 1.8.

Mikko Hirvonen on työskennellyt uutistoimittajana noin 20 vuotta. Vuodesta 1998 lähtien hän juonsi Nelosen uutisia uutisankkurina ja sitä ennen työskenteli MTV3:n uutisissa.

Milla Madetoja on työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan Ylessä. Hän on toiminut juontajana, toimittajana ja toimitussihteerinä Erätulilla-ohjelmassa sekä toimittajana Puoli Seitsemän -ohjelmassa.

Salla Paajanen on toiminut vuodesta 1996 alkaen Yle TV2:ssa Ajankohtaisen kakkosen toimittajana ja juontajana. Ennen Ajankohtaista kakkosta Paajanen työskenteli MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, mm. Huomenta Suomessa.

7.5.2015
Ville Toivonen palaa Nelonen Mediaan
Ville Toivonen on nimitetty Nelosen kanavapäälliköksi. Toivosella on vahva kokemus suomalaisten kanavabrändien kehittämisestä sekä Nelonen Mediassa että MTV:llä.

Aiemmin Jimin ja Livin kanavapäällikönä toiminut Toivonen siirtyi viime vuonna MTV:lle Subin kanavapäälliköksi. Uudessa tehtävässään Nelosen kanavapäällikkönä hän aloittaa syksyn aikana.

Nelosen nykyinen kanavapäällikkö Elina Mustelin jatkaa Nelonen Median ohjelmalinjan johtoryhmässä suunnittelupäällikkönä.

6.5.2015
Ylen politiikan toimituksen esimieheksi Ari Hakahuhta
Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan politiikan toimituksen esimieheksi on nimitetty Ari Hakahuhta, 47. Hakahuhta on työskennellyt Ylessä politiikan toimittajana vuodesta 2000.

Hakahuhta on johtanut politiikan toimitusta väliaikaisena esimiehenä maaliskuun alusta 2015, jolloin edellinen esimies Pekka Ervasti siirtyi politiikan erikoistoimittajaksi.

Ennen politiikan toimitukseen tuloaan Hakahuhta työskenteli mm. Ylen asiaohjelmissa, Yle Uutisten kotimaantoimituksessa, aamupäällikkönä ja aluekoordinaattorina. Hän on opiskellut Tampereen yliopistossa tiedotusoppia, valtio-oppia ja sosiologiaa. Hakahuhta on palkittu osana Ylen Ekoisti-toimitusta Tutkivan journalismin Lumilapiolla vuonna 1994.

MUUT

19.5.2015
Sanoma isännöi Effie Awards –palkintogaalaa
Effie Awards -palkintogaala järjestetään tänä vuonna 29.10. Sanoman vuosittaisen Get tomorrow -markkinointiseminaarin jatkoksi/osana Finlandia-talossa. Palkintogaalan pääpuhujaksi saapuu Gurdeep Puri, joka on kansainvälinen tehokkaan markkinoinnin guru. Puri työskentelee perustamassaan The Effectiveness Partnership -konsultointiyrityksessä ja on palkittu muun muassa viidellä IPA Effectiveness Awards- ja yhdellätoista European Effectiveness Awards -palkinnolla.

Effie Awards -kilpailun Suomessa järjestää Markkinointiviestinnän toimistojen liitto MTL ry. Kilpailun

 

mzugovic@themxgroup.com'

About

This author has yet to write their bio.
Meanwhile lets just say that we are proud contributed a whopping 56 entries.