27.10.2015
Helsingin Sanomille kolme uutta osastoa: uutisdeski, datadeski ja HSTV
HS-toimitukseen on perustettu kolme uutta osastoa: uutisdeski, datadeski ja HSTV. Organisaatiomuutoksen tavoitteena on vielä Helsingin Sanomia entistä monikanavaisempaan aikaan sekä selkiyttää toiminta- ja johtamismalleja erityisesti digitaalisissa kanavissa.

Uutisdeskiin yhdistetään entinen Uutisdeski ja Päivän Lehti. Uutisdeski huolehtii HS:n nopeasta uutisvirrasta sekä sisällön paketoinnista kaikkiin kanaviin. Deskipäälliköksi on nimitetty Kari Räisänen ja digipäälliköksi Samuli Leivonniemi.

Datadeski tuottaa ja kehittää datajournalistisia työkaluja, sisältöjä sekä infografiikkaa kaikkiin kanaviin. Datadeskiä vetää kehityspäällikkö Esa Mäkinen, joka kuuluu jatkossa Helsingin Sanomien toimituksen johtoryhmään.

HSTV huolehtii liikkuvaan kuvaan perustuvasta sisällöntuotannosta ja sen aktiivisesta kehittämisestä. HSTV:n kanavapäälliköksi on nimitetty Kirsi Alm-Siira. Kirsi vastaa edelleen myös HS:n sosiaalisen median kanavista.

23.10.2015
Kolmelle suomalaistyölle kultaa  Eddie & Ozzie Awardsissa
Alma 360:n tuottama Lassila & Tikanojan asiakaslehti Lassi vei voiton Ozzies – B-to-B – Supplemental/Annual or One Shot kategoriassa.

Head Office Finlandin tuottama Lemminkäisen sisäisen viestinnän konsepti Lemmy valittiin voittajaksi kilpailun Eddies Digital -sarjan Custom Standalone Digital Magazine -kategoriassa. Lisäksi kilpailun Ozzies Digital -sarjan Standalone Digital B-to-B Magazine -kategorian voitti Head Officen Suomen Teollisuussijoitukselle tekemä digitaalinen vuosijulkaisu.

Eddie & Ozzie Awards -kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 2 800 ehdokasta, joista finalistit valitsi yli 300:sta alan ammattilaisesta koottu paneeli. Kilpailun Ozzie-osuus keskittyy designiin, kun taas Eddie-osuudessa palkitaan parhaita sisältöjä.

21.10.2015
Ylen venäjänkielinen uutistoiminta 25 vuotta
Ensimmäinen venäjänkielinen lähetys kuultiin radiossa 15.10.1990. Ylen tavoite koko venäjänkielisen toimituksen 25-vuotisen olemassaolon ajan on ollut tarjota kasvavalle kieliryhmälle luotettavia ja suomalaisesta näkökulmasta tehtyjä uutisia.  Venäjänkielinen toimitus oli alkuvaiheessa osa Ylen ulkomaan lähetyksiä ja ensimmäiset venäjänkieliset uutiset lähetettiin keväällä 2013.

Novosti Ylen nettisivuilla on lähes 70 000 kävijää kuukaudessa ja tv-uutisia katsoo päivittäin pari sataa tuhatta ihmistä. Venäjänkielisiä radiouutisia kuuntelee noin 100 000 Yle Radio Suomen kuuntelijaa. Television viisiminuuttinen lähetys nähdään päivittäin klo 16.50 Yle TV1:ssä. Venäjänkieliset radiouutiset kuullaan Radio Suomessa päivittäin klo 21.35.

19.10.2015
Sanoman yt-neuvottelut päättyneet
Elokuussa käynnistyneet Sanoma Media Finlandia ja Sanoman yhteisiä konsernitoimintoja koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena 241 ihmisen tehtävä lakkaa. Neuvotteluissa löydettyjen ratkaisujen ansiosta luku on jonkin verran pienempi kuin alun perin arvioitu 280.

Yt-neuvottelut ovat osa Sanoman 25.8.2015 julkistamaa 50 miljoonan euron säästöohjelmaa ja yhtiön kustannusrakenteen jatkuvaa tarkastelua. Sanoma Media Finlandissa tullaan säästämään jakelussa ja painotoiminnassa sekä tehostamaan sisällöntuotantoa, markkinointia ja myyntiä. Konsernin tukitoimintoja kevennetään vastaamaan paremmin liiketoiminnan tarpeita.
13.10.2015
Ylen dokumenttielokuva For Kibera! valittu IDFA:n kilpasarjaan
Kati Juuruksen ohjaama dokumenttielokuva on valittu kilpailusarjaan ainoana suomalaisena tuotantona. IDFA on maailman arvostetuimpiin kuuluva dokumenttielokuva-festivaali ja -kilpailu.

Ensi-iltansa äskettäin Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla saanut For Kibera! kilpailee keskipitkien dokumenttien kilpailusarjassa. Elokuva kertoo nairobilaisen slummiradion DJ-toimittajasta Boy Dallasista ja hänen yrityksestään ymmärtää, miksi kehitys ei tunnu saavuttavan hänen kotislummiaan.

Kilpailun voittajat julkistetaan Amsterdamissa 18.-29.11.2015 pidettävillä International Documentary Film Festivaaleilla.

8.10.2015
Kai Taka-aho Sanoman teknologiajohtajaksi
Kai Taka-aho on nimitetty Sanoman teknologiajohtajaksi 15.10.2015 alkaen. Hän vastaa konserninlaajuisista teknologiatoiminnoista kuten IT-infrastruktuurista, liiketoimintasovelluksista ja digitaalisesta kehityksestä. Hänen vastuullaan ovat myös Nelonen Median, SBS:n ja Sanoma Learningin digitaalisen kehityksen päälinjat. Kai Taka-aho raportoi Sanoma Digital & Technologyn toimitusjohtaja Arthur Hoffmanille.

Kai Taka-aho on hoitanut Sanomassa useita eri tehtäviä vuodesta 2000 alkaen. Vuonna 2008 hänet nimitettiin Nelonen Median Online-toiminnoista vastaavaksi johtajaksi.

1.10.2015
Ylelle kirjeenvaihtaja Baltiaan
Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminta vahvistaa itäisen Keski-Euroopan seurantaa. Yle lähettää vuodeksi kirjeenvaihtajan Baltiaan. Asemapaikkana on Latvian pääkaupunki Riika.

Tehtävään on valittu toimittaja Marjo Näkki joka aloittaa kautensa 5.10.2015.

Näkillä on laaja kokemus Baltian maista. Vuosina 2010–2015 hän työskenteli Suomen Tallinnan suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurineuvoksena ja ennen sitä STT:n ja MTV:n kirjeenvaihtajana Baltiassa.

Baltian lisäksi kirjeenvaihtaja seuraa itäistä Keski-Eurooppaa yhteistyössä Ylen Berliinistä toimivan Eurooppa-kirjeenvaihtajan kanssa.

 

1.10.2015
Otavamedia ostaa Alma 360 Oy:n Alma Medialta
Alma Media on tänään tehdyllä kaupalla myynyt asiakasmediaa ja sisältömarkkinoinnin palveluita tarjoavan Alma 360 Oy:n Otavamedialle. Kauppa astuu voimaan välittömästi.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Alma Media kirjaa kaupasta arviolta 1,3 miljoonan euron myyntitappion vuoden 2015 tulokseensa. Alma 360 Oy:n liikevaihdon vuodelta 2015 arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Alma 360 Oy:n henkilöstöön.

29.9.2015
Alma Media ja Talentum ilmoittavat yhdistyvänsä
Talentum Oyj ja Alma Media Oyj ovat 28.9.2015 allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka perusteella ne ovat sopineet yhdistävänsä Talentumin ja Alma Median liiketoiminnot. Yhdistyminen toteutetaan siten, että Alma Media tarjoutuu hankkimaan kaikki Talentumin liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet ja osakkeisiin oikeuttavat arvopaperit, jotka eivät ole Talentumin tai sen tytäryhtiöiden omistuksessa.

Alma Media on digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni. Alma Median vuoden 2014 liikevaihto oli 295,4 miljoonaa euroa.

mzugovic@themxgroup.com'

About

This author has yet to write their bio.
Meanwhile lets just say that we are proud contributed a whopping 56 entries.