Cisionin kuukausittaisen Top 10 -blogilistauksen aiheena on helmikuussa sisustus. Suomen suosituin sisustusblogi oli tällä kertaa Oma koti valkoinen.

Listan kärkipaikan vienyt Oma koti valkoinen suosii valkoista väriä sekä inspiroituu design-tuotteista ja minimalistista ja käytännöllistä arjen estetiikasta. Toiseksi tullut Valkoinen Harmaja sisustaa omakotitaloa modernin ajattomaan henkeen. Viimeisen mitalisijan napannut Pellavaa ja pastellia luottaa klassiseen ja vaalean sisustuksen, joka on myös toimiva ja selkeä.

Top 10 -sisustusblogit Suomessa helmikuussa 2017:

1. Oma koti valkoinen
2. Valkoinen harmaja
3. Pellavaa ja pastellia
4. Uusi kuu
5. Modernisti kodikas
6. Pihkala
7. Oma koti onnenpesä
8. Raw Design Blog
9. Oblik
10. Musta ovi

Lähde: Cision Finland Oy

Aikaisempien vuosien listoihin voi tutustua Cisionin sivuilla.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:

– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.

– Minkä maalainen blogi on ? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa sekä sosiaalinen media.

Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Kuvituskuva: Unsplash

About

208.100.0.117