Cisionin kuukausittaisen Top 10 -blogilistauksen aiheena on maaliskuussa treenaus ja liikunta. Suomen suosituimmaksi treeniblogiksi nousi Mini Fitness.

Voittajablogi Mini Fitness bloggaa tasapainosesta elämästä, hyvinvoinnista ja elämän ilosta sekä treenivinkeistä. Toiseksi tullut Metallisydän kirjoittaa huumorilla treenistä, ruuasta, lisäravinteista ja elämästä. Kolmanneksi tullut Janni Hussi on liikunta-alan ammattilainen, joka kirjoittaa sporttisesta ja vauhdikkaasta elämästään.

Top 10 -treeniblogit maaliskuussa 2017:

1. Mini Fitness

2. Metallisydän

3. Janni Hussi

4. Martina Aitolehti

5. Ainon tarinoita treenaamisesta

6. Piia Pajunen

7. Eveliina Tistelgren

8. Endorfiinikoukussa

9. Fitoona

10. Mika Nyyssölä

Lähde: Cision Finland Oy

Aikaisempien vuosien listoihin voi tutustua Cisionin sivuilla.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:

– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.

– Minkä maalainen blogi on ? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa sekä sosiaalinen media.

Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Kuva: Unsplash