Cisionin kuukausittaisen Top 10 -blogilistauksen aiheena on huhtikuussa ruoka. Suomen suosituin ruokablogi on huhtikuussa 2017 Peggyn pieni punainen keittiö.

Listauksen voittanut Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa tehdään rennolla otteella leipomuksia, kotiruokaa ja brittiläisiä makuja. Toiseksi tullutta Chocochili-blogia kirjoittaa Turun Vegekaupan pitäjä ja kasvisruoan kokkaaja. Kolmanneksi tällä kertaa yltänyt Terveelliset herkut -blogissa herkutellaan puhtailla, laadukkailla ja terveellisillä raaka-aineilla.

Top 10 -ruokablogit Suomessa huhtikuussa 2017:

1. Peggyn pieni punainen keittiö

2. Chocochili

3. Terveelliset herkut

4. Viimeistä murua myöten

5. Jotain maukasta

6. Liemessä

7. 52 Weeks of Deliciousness

8. Hellan ja viinilasin välissä

9. Hannan soppa

10. Beach House Kitchen

Lähde: Cision Finland Oy

Aikaisempien vuosien listoihin voi tutustua Cisionin sivuilla.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:

– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.

– Minkä maalainen blogi on ? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa sekä sosiaalinen media.

Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Kuvituskuva: Unsplash