Cisionin kuukausittaisen blogilistauksen aiheena on toukokuussa puutarha. Suomen suosituin puutarhablogi toukokuussa 2017 on Kukkaiselämää.

Listan kärkipaikan vienyt Kukkaiselämää-blogissa rakennetaan unelmien romanttista puutarhaa, joka kukkii keväästä syksyyn. Listauksen toiseksi tuli 100 % Outdoor, jonka kirjoittaja nauttii puutarhasta, käsillä tekemisestä, kuvaamisesta, uuden ideoimisesta, villasukista ja pintaremontista.Kolmanneksi tuli Versoja Vaahteramäeltä -blogi, jossa työn ja harrastuksen yhdistävä puutarhuri kertoo kotipuutarhastaan ja muista ajankohtaisista asioista.

Top 10 –puutarhablogit Suomessa toukokuussa 2017:

1. Kukkaiselämää
2. 100 % Outdoor
3. Versoja Vaahteramäeltä
4. Saaripalsta
5. Kukkala
6. Pihakuiskaajan elämää
7. Sarin puutarhat
8. Hernepensaskujanne
9. Förmaaki ja puutarha
10. Minttua ja mustikoita

Lähde: Cision Finland Oy

Cisionin menetelmä yhdistää sosiaalista mediaa ja verkkonäkyvyyttä. Viimeisimmän kuukauden osalta arvioidaan blogin linkityksiä, päivitystiheyttä sekä lukijoiden ja bloggaajan välistä vuorovaikutusta. Sosiaalisessa mediassa arvioidaan eri kanavien seuraajamääriä sekä kuukausitasolla tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.