Cisionin kuukausittaisen blogilistauksen aiheena on toukokuussa lemmikit. Suomen suosituin lemmikkiblogi kesäkuussa 2017 on Naukulan kerho.

Listan kärkipaikan vienyt Naukulan kerho on kissablogi, jossa seurataan eurooppalaiskissaserkusten seikkailuja. Listauksen toiseksi tuli Pikku Punapippuri , jonka kirjoittaja bloggaa Oulussa asuvasta kissasta. Kolmanneksi tuli Jillan blogi, jossa seurataan elämää ja hevosta Uudellamaalla.

TOP 10:

1. Naukulan kerho

2. Pikku Punapippuri

3. Jillan blogi

4. Tassulinna

5. Trio MiuMau & Herran Nilsson

6. .mustaa valkoisella

7. Muuliprojekti

8. Iivari Määräkoera

9. Ketunpojan kolossa

10. Ride love laugh

Lähde: Cision Finland Oy

Cisionin menetelmä yhdistää sosiaalista mediaa ja verkkonäkyvyyttä. Viimeisimmän kuukauden osalta arvioidaan blogin linkityksiä, päivitystiheyttä sekä lukijoiden ja bloggaajan välistä vuorovaikutusta. Sosiaalisessa mediassa arvioidaan eri kanavien seuraajamääriä sekä kuukausitasolla tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.