1.11.

Heidi Hussosta ToinenPHD:n operatiivinen johtaja

N2:n digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä vastannut Heidi Husso siirtyy mediatoimisto ToinenPHD:n operatiiviseksi johtajaksi.

2.11.

Aller myy kaikki kuukausilehtensä Fokus Medialle

Koti ja keittiö, Oma Aika ja Elle siirtyvät Fokus Medialle ensi vuoden alusta alkaen. Liikkeenluovutuksen myötä 25 Allerin työntekijää siirtyy Fokus Median palvelukseen.

3.11.

Aamulehden Lauri Nurmelle Suomen Kuvalehden journalistpalkinto

Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon sai tänä vuonna Lännen Median ja Aamulehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi. Voittojuttu julkaistiin lauantaina 3.6.2017 ja sen otsikko oli: ”Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän”.

6.11.

Ilkka-Yhtymän kustannusyhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelujen piiriin kuuluvat kaikki henkilöstöryhmät kustannustoimintaa harjoittavassa I-Medioissa, eli yhteensä noin 200 henkilöä. Neuvottelut voivat johtaa enintään 35 henkilön vähentämiseen. Ilkka-Yhtymä kertoo asiasta tiedotteessaan. Konsernin mukaan yt-neuvottelut ovat osa tehostamistoimia, joiden tavoitteena on varmistaa liiketoiminnan kannattavuus.

Hasan & Partnersille ja Bob the Robotille LIA-palkinnot

Suomalaistyöt toivat hopeaa ja pronssia London International Awards -mainoskilpailussa. Palkitut kampanjat markkinoivat Valio Gefilusta ja Tom of Finland -elokuvaa.

7.11.

MTV tarjoaa videoverkostonsa jäsenille ilmaisen videoalustan

MTV on tehnyt pohjoismaisen Qbrick-videoteknologiayrityksen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä MTV Videoverkoston kumppanit saavat ilmaiseksi käyttöönsä Qbrick-videoalustan. Alustan avulla mediatalot pystyvät julkaisemaan omaa videosisältöään ja kasvattamaan samalla videomainonnan tuloja. MTV Videoverkostoon kuuluvat muun muassa A-lehdet, Aller, Bauer Media, Kaleva ja Keskisuomalainen.

8.11.

Huhtikuussa KSF Median toimitusjohtajana aloittanut Svante Wahlbeck lähtee hallituksen päätöksellä.

Svante Wahlbeck aloitti huhtikuussa KSF Median toimitusjohtajana. Nyt Wahlbeck jättää pestinsä.

STT lopettaa ruotsinkielisen uutistoiminnan

Suomen Tietotoimisto STT lakkauttaa ruotsinkielisen uutispalvelun Finska Notisbyrånin (FNB) toiminnan vuodenvaihteessa. STT tiedottaa, että FNB:tä koskevat yt-neuvottelut päättyivät tiistaina 7. marraskuuta.

9.11.

Tytti Kontulasta Sanoman S-ryhmän toimituksen vetäjä

Kontula vastaa tammikuusta alkaen S-ryhmän asiakkaille suunnattujen kanavien sisällöntuotannosta ja jakelusta sekä osallistuu tiiviisti sisältöjen kehittämiseen. Sanoma on toiminut SOK MEDIAn kumppanina asiakkaille suunnattujen kanavien sisällöntuotannossa ja jakelussa sekä sisältöjen kehittämisessä tammikuusta saakka. Sopimus kattaa S-ryhmän asiakasomistajille suunnatun sisällöntuotannon muun muassa Yhteishyvän eri kanavissa, S-kanavalla ja muissa kohdennetuissa digitaalisissa kanavissa. S-ryhmän toimitus on osa aikakausbrändejä tuottavaa Sanoma Lifestyleä.

Saila-Mari Kohtala uudistuneen Glorian Kodin päätoimittajaksi

Saila-Mari Kohtala vetää tammikuun alusta alkaen sekä Glorian että Glorian Kodin toimituksia. Glorian päätoimittaja Saila-Mari Kohtala , 46, ottaa vastuulleen myös Glorian Kodin. Hän aloittaa Glorian Kodin päätoimittajana tammikuussa nykyisen päätoimittajan Tytti Kontulan siirtyessä Sanoman S-ryhmän toimituksen johtoon.

Tatu Tuominen VR Groupin viestintäjohtajaksi

Tuominen siirtyy VR:n riveihin Teliasta , jossa hän oli viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana. Tuominen on työskennellyt myös ulkoministeriössä sekä liikenne- ja viestintäministeriössä.

Outi Hakkaraisesta Suuren Käsityön päätoimittaja

Hakkarainen on nimitetty Suuren Käsityön päätoimittajaksi. Aikaisemmin lehden toimituspäällikkönä toiminut Hakkarainen aloittaa päätoimittajana tammikuussa nykyisen päätoimittajan Tytti Kontulan siirtyessä Sanoman S-ryhmän toimituksen johtoon.

Mari Paalosalo-Jussinmäki A-lehdille päätoimittajaksi.

A-lehdet on nimittänyt Mari Paalosalo-Jussinmäen Kotivinkin, Unelmien Talon & Kodin ja Unelmien Käsityöt -lehden päätoimittajaksi. Paalosalo-Jussinmäki siirtyy A-lehtiin Sanoma Lifestylesta, jossa hän on työskennellyt S-ryhmälle sisältöjä tekevän toimituksen päällikkönä.

14.11.

Hanna Ottman OAJ:n viestintäjohtajaksi ja Opettaja-lehden päätoimittajaksi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n uudeksi viestintäjohtajaksi on valittu Hanna Ottman. Ottman siirtyy OAJ:hin Innoman Oy:stä, jossa hän on toiminut muutosjohtamisen ja viestinnän asiantuntijana. Ottman on toiminut pitkään STT:ssä kehittämis- ja esimiestehtävissä, viimeksi STT-Lehtikuvan toimituspäällikkönä. Hän on väitellyt teologian tohtoriksi vuonna 2016 Helsingin yliopistosta.

15.11.

Vappu Aura Zeeland Familyn viestintäpalveluista vastaavaksi johtajaksi

Vappu Aura on nimitetty Zeeland Familyn viestintäpalveluista vastaavaksi johtajaksi 20.11.2017 alkaen. Hän siirtyy Zeeland Familyyn Ilmarisen markkinointi- ja viestintäjohtajan paikalta.

17.11.

Vahvistuksia Elon viestintään

Työeläkeyhtiö Elon viestintätiimiin on nimitetty viestinnän suunnittelupäälliköiksi Niina Sintonen 9.10.2017 alkaen ja Kristiina Nieminen 6.11.2017 alkaen. Sintosella on pitkäaikainen työkokemus vakuutusalalta, viimeisimpänä työeläkeyhtiö Ilmarisesta, jossa hänen vastuullaan oli sisäinen strategia-, muutos- ja yrityskulttuuriviestintä. Koulutukseltaan Sintonen on merkonomi. Nieminen siirtyi Eloon Hill+Knowlton Strategies -viestintätoimistosta, jossa hän on työskennellyt viestintäkonsulttina erikoistuen mediasuhteisiin. Koulutukseltaan Nieminen on filosofian maisteri.

Hasan & Partnersille voitto Epicasta

Hasan & Partners saavutti Epica Awards -kilpailussa kullan Koneelle tekemästään “Machine Conversations” –työstä. Voitto heltisi kategoriassa Online Campaigns – Business to Business & Corporate. Kampanjassa tuotantoyhtiöinä olivat Hasan & Partnersin lisäksi Cocoa Mediaproductions, Tre Film Ab ja Into Digital.

20.11.

Professori Vilma Luoma-aho jatkaa ProComin puheenjohtajana – hallitukseen neljä uutta jäsentä

Suomen suurin ja Euroopan vanhimpiin kuuluva yhteisöviestinnän ammattilaisten järjestö ProCom ry on vuosikokouksessaan 20.11. valinnut hallitukseensa uusiksi jäseniksi Sitran viestintäjohtaja Veera Heinosen, Vapa Impactin toimitusjohtaja Timo Nurmen ja Taaleri Oyj:n viestintäjohtaja Taneli Hassisen. Opiskelijajäseneksi valittiin Aalto-yliopistossa yritysviestintää opiskeleva Milla Lappalainen. Viime vuonna puheenjohtajaksi valittu Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen professori Vilma Luoma-aho jatkaa ProComin hallituksen puheenjohtajana.

27.11.

Cosmopolitan siirtyy Sanomalta Fokus Media Finlandille

Cosmopolitania kustantaa ensi vuoden alusta alkaen Fokus Media Finland. Liiketoimintakaupan myötä viisi henkilöä siirtyy Sanomalta Fokus Mediaan. Hearst Magazines Internationalin lisenssillä julkaistava nuorille naisille suunnattu Cosmopolitan siirtyy vuoden 2018 alusta alkaen Sanomalta Fokus Media Finlandiin. Liiketoimintakaupan myötä viisi henkilöä siirtyy Sanomalta Fokus Media Finlandin palvelukseen.
28.11.

Mediayhtiö Aller Media järjestää liiketoimintaansa uudelleen. Yhtiö lakkauttaa kuluttajaliiketoimintayksikön.

Allerilla on tästä lähtien kaksi liiketoimintayksikköä: medialiiketoiminta ja markkinointipalvelut. Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kertoo, että muutokset eivät aiheuta henkilöstövähennyksiä. Konsernin johdosta katoaa yksi tehtävä ja kuluttajaliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Jouni Mulari jättää yhtiön.