2.1.

Helsingin Sanomat perustaa turvallisuuspolitiikan toimittajaryhmän

Helsingin Sanomatt perustaa toimitukseensa uuden turvallisuuspolitiikan ja kyberaiheiden ryhmän. Ryhmän jäseninä on ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä kyberturvallisuuteen perehtyneitä toimittajia lehden eri osastoilta.

Kaisa Soro-Pesonen Miltton Brusselsin toimitusjohtajaksi

Kaisa Soro-Pesonen on toiminut teollisuuden ja organisaatioiden EU-edunvalvonnan neuvonantajana Brysselissä yli 10 vuoden ajan. Hän on konsultoinut eurooppalaisia yrityksiä EU-politiikassa ja lainsäädännöllisissä prosesseissa sekä vaikuttajaviestinnässä, muutosviestinnässä ja kriisiviestinnässä.

Mika Vehmersuo Mediatoimisto Voiton toimitusjohtajaksi

Vehmersuo siirtyy tehtävään Evidens Oy:stä, joka tulee osaksi Mediatoimisto Voittoa helmikuusta 2018 alkaen. Vehmersuo siirtyi Evidensin toimitusjohtajaksi viime vuoden toukokuussa Veikkauksesta, jossa hän oli rakentamassa uuden peliyhtiön brändiä sekä lanseerauskampanjaa. Vehmersuo on työskennellyt myös median puolella tv:ssä sekä mainoselokuvien parissa.

SEK osti analytiikkatalo Super Analyticsin

Yrityskauppa tuo yhteen yli 30 verkkoanalytiikan ammattilaista, kun Super Analyticsin henkilöstö siirtyy osaksi SEKiä.

Xenia Andersson-Sutton Adtraction Marketingille

Bloggaaja Xenia Andersson-Sutton aloitti joulukuussa affiliate- eli kumppanuusmarkkinoinnin ratkaisuja tarjoavan Adtraction Marketing Oy:n Head of bloggersin tehtävissä.

Hasan communications lanseeraa audiosisältöihin keskittyvän Podimedian

Hasan communications vastaa audioviestinnän kysyntään lanseeraamalla podcasteja yrityksille tuottavan Podimedian. Podimedian tavoitteena on tuoda podcastit yhdeksi vahvaksi viestinnän välineeksi ja mahdollistaa informatiiviset sekä viihdyttävät podcast-sarjat sisältömarkkinoinnin keinoin. Hasan communicationsin Podimediaa luotsaa radiotoimialan pitkän linjan ammattilainen Sanna Mämmi.

9.1.

Olutpostin uudeksi päätoimittajaksi olutasiantuntija Anikó Lehtinen

Olutpostin uudeksi päätoimittajaksi on nimitetty olutasiantuntija ja toimittaja Anikó Lehtinen. Lehtinen alkaa kehittää Olutposti-lehteä ja sen sähköisiä kanavia, jotia uudistetaan parhaillaan.

Levy-yhtiö Warner Music Finlandin markkinointijohtajaksi on nimitetty yhtiön sisältä Ramona Forsström.

Forsström on ollut tähän asti levy-yhtiön ulkomaisten artistien markkinointijohtaja Suomessa, mutta vastaa jatkossa myös yhtiön kotimaisten artistien markkinoinnista.

Rolf Ladau Pauligin toimitusjohtajaksi

Fazer Makeisten toimitusjohtaja Rolf Ladau siirtyy Paulig-konsernin toimitusjohtajaksi. Ladau aloittaa tehtävässään kesäkuun 2018 alussa. Paulig-konsernin hallituksen puheenjohtajan Mikael Arun mukaan Ladaun vahva tausta markkinoinnissa vaikutti toimitusjohtajanimitykseen.

10.1.

Mikko Silvennoisesta Kids Median sisältö- ja markkinointijohtaja ja Niklas Kullbergista liiketoiminnan kehityspäällikkö

Mikko Silvennoinen (BA) on nimitetty Sanoma Media Finlandin Kids Media -liiketoimintayksikön sisältö- ja markkinointijohtajaksi ja Niklas Kullberg (DI) aloittaa Kids Mediassa liiketoiminnan kehityspäällikkönä. Molemmat toimenkuvat ovat Kids Mediassa uusia. Sekä Silvennoinen että Kullberg kuuluvat Kids Median johtoryhmään ja raportoivat liiketoimintajohtaja Anne Nokelaiselle.

Demi tekee Suomen ensimmäisen Whatsapp-draaman

Tyttöjenmedia Demi kokeilee Whatsapp-draamaa eli uutta tarinankerronnan muotoa Demin Instagram Storiesissa.

15.1.

Henry Verlin Vapa Median datajohtajaksi

Henry Verlin on nimitetty vuoden alussa Vapa Median data & insight directoriksi eli datasta ja asiakasymmärryksestä vastaavaksi johtajaksi. Verlin on työskennellyt aiemmin muun muassa Dagmarilla ja Dentsu Aegis Networkilla sekä asiakkaan puolella Veikkauksen digitaalisen markkinoinnin kehityspäällikkönä.

16.1.

Tuomo Kuusisto IUM Finlandista Pohjoisranta Burson-Marstellerille

Viestintätoimisto Pohjoisranta Burson-Marsteller on nimittänyt Tuomo Kuusiston digitaalikseksi johtajakseen. Ennen Pohjoisrantaa Kuusisto työskenteli mediatoimisto IUM Finlandin digitaalisena johtajana vastaten digiliiketoimintojen kehityksestä sekä uusien liiketoimintayksiköiden rakentamisesta.

18.1.

Telian digijohtaja Jani Engberg Republic of Communicationsin osakkaaksi

Telian CDO Jani Engberg on aloittanut viestintätoimisto Republic of Communicationsin strategia- ja digijohtajana. Engberg on myös toimiston osakas ja hallituksen jäsen. Aiemmin Engberg on työskennellyt muun muassa RAY:ssa, POP-Vakuutuksessa sekä mediatoimisto Caratin toimitusjohtajana.

19.1.

Jussi Piri ToinenPHD:n toimitusjohtajaksi

Omnicom Media Group -konserni on nimittänyt Jussi Pirin mediatoimisto ToinenPHD:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1. helmikuuta 2018 alkaen. Piri on johtanut viimeiset kaksi vuotta OMG:n data-analytiikkaan ja tiedolla johdetun markkinoinnin kehittämiseen erikoistunutta yksikköä Annalectia. Piri korvaa tehtävässä Sanna Myllerin, joka on nimitetty LähiTapiolan liiketoimintajohtajaksi. Myller johti ToinenPHD:ta kolmen vuoden ajan. Myller aloittaa LähiTapiolassa maaliskuussa.

René Mäkisestä Radio Rockin ohjelmapäällikkö

René Mäkinen on nimitetty Nelonen Median Radio Rockin ohjelmapäälliköksi. Hän siirtyy tehtävään maaliskuun alussa Bauer Median Head of Musicin paikalta. Aikaisemmin Mäkinen on johtanut silloisella SBS Radiolla Radio Cityä ja Voicea. Nelonen Mediassa Mäkinen oli starttaamassa musiikki- ja ohjelmapäällikön tehtävissä Radio Aaltoa ja Radio Rockia.

Heli Räsänen maakuntaliiton markkinointipäällikköksi

Räsänen on ollut vuodesta 2009 markkinointi- ja tutkimuspäällikkönä Sanomalehti Karjalaisessa. Markkinointipäällikön tehtävänä on Pohjois-Karjalan brändi-, vetovoima- ja tunnettuustyö. Hänen tulee laatia uusi Pohjois-Karjalan viestintästrategia yhdessä keskeisten toimijoiden kanssa. Lisäksi tehtävänä on mm. maakunnallisen viestintäyhteistyön koordinointi ja maakunnan identiteetin vahvistaminen maakuntauudistuksessa.

22.1.

Juhana Tuomola EU-tiedottajaksi

Juhana Tuomola on Europe Direct Varsinais-Suomi tiedotuspisteen uusi EU-tiedottaja. Tuomola on aiemmin työskennellyt pitkään ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen palveluksessa. Hän aloittaa tehtävässä 5. helmikuuta.

Johanna Harju Mäntyharjun uudeksi markkinointipäälliköksi

Harju on toiminut monissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Viimeisimpänä Harju on tehnyt asiakkuus- ja viestintäpäällikön työtä Kymen Seudun Osuuskaupassa.

Miika Luoma Avauksesta TBWA:han

Luoma aloittaa TBWA\Helsingissä 29. tammikuuta yleisö- ja mediasuunnittelun johtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Avaus Marketing Innovationsin mediatiimin vetäjänä.

23.1.

Tommi Siikaniva Pohjoisranta Burson-Marstelleriin

Perustajaosakkaisiin kuuluva Tommi Siikaniva on aloittanut tammikuussa Pohjoisranta Burson-Marstellerin Senior Advisorina. Hän kertoo tehtäviinsä kuuluvan myynnin sparrausta.

Minna Karhu vastaamaan Turku Business Regionin markkinointiviestinnästä

Karhu toimii markkinointiviestintätiimin esimiehenä ja vastaa uuden seudullisen Turku Business Region -kokonaisuuden viestintä- ja markkinointitoimenpiteistä paikallisille, kansallisille ja kansainvälisille kohderyhmille. Turku Science Park Oy:n palvelukseen hän siirtyi Cargotec-konserniin kuuluvan MacGregorin viestintäjohtajan tehtävästä.

24.1.

Matti Pentikäinen aloittaa SEKissä luovana johtajana

Pentikäinen on nimitetty SEKiin luovaksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 5. helmikuuta ja keskittyy eri asiakkuuksien luovan työn johtamiseen ja kehittämiseen. Aiemmin Pentikäinen on työskennellyt strategisen suunnittelun ja designin toimisto Inc:issä sekä mainostoimisto 358:ssa.

Sanna Reunanen vastaamaan Viaplayn markkinoinnista ja myynnistä

Suoratoistopalvelu Viaplayn markkinoinnista ja myynnistä vastaavana aloittaa helmikuussa Sanna Reunanen. Reunasen tehtävänimike on Head of Viaplay Finland.

Turun Sanomat aloittaa yt-neuvottelut

Turun Sanomat Oy aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on koko yhtiön henkilöstö. Neuvottelujen seurauksena yhtiön henkilöstön määrää voidaan vähentää osa-aikaistamisilla tai irtisanomisilla arviolta 22 henkilöllä, joista 16 Turun Sanomien toimituksesta.

30.1.

Zeeland Familyn Juuso Enala Privanet Groupin brändi- ja markkinointijohtajaksi

Enala aloittaa sijoituspalveluyritys Privanet Groupin brändi- ja markkinointijohtajana 1.3.2018. Enala on toiminut aiemmin luovana johtajana ja strategina markkinointiviestintäyhtiö Zeeland Familyssä.

Perttu Kauppisesta Iltalehden uutispäätoimittaja

Iltalehden uutispäätoimittajaksi on nimitetty Perttu Kauppinen. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana. Kauppinen toiminut vuodesta 2015 Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana ja Mediatalo Esan sisältöjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuosina 2004–2014 toimituspäällikkönä, uutispäällikkönä ja toimittajana.

31.1.

Henrik Rydenfelt Viestinnän eettisen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

Viestinnän eettinen neuvottelukunta valitsi tutkijatohtori Henrik Rydenfeltin puheenjohtajaksi alkaneelle kaudelle 2018–2019. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin oikeustieteiden maisteri Janne Laukkanen. Rydenfelt on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän työskentelee tällä hetkellä tutkijatohtorina Oulun yliopistossa. Rydenfelt toimi viime kaudella VENin varapuheenjohtajana.

 

About

208.100.0.117