1.2.

Kristiina Railo GroupM Finlandille

Kristiina Railo on nimitetty mediatoimistokonserni GroupM:n Helsingin toimiston Digital Growth Directoriksi. Railo aloitti kesällä 2016 sisältömarkkinointitoimisto Vapa Median toimitusjohtajana. Hän jätti paikkansa viime vuoden joulukuussa. Railo on työskennellyt aiemmin muun muassa OMD Finlandilla Account -, Creative- sekä Digital Directorina.

Hanna Jensenistä Ellun Kanojen päätoimittaja

Hanna Jensen on nimetty viestintätoimisto Ellun Kanojen oman median päätoimittajaksi. Jensen on työskennellyt aiemmin muun muassa Trendi-lehdessä toimituspäällikkönä ja päätoimittajana sekä Iltalehden viikonvaihdetoimituksen toimituspäällikkönä sekä vuodesta 2004 lähtien vapaana toimittajana.

8.2.

Helsingin Sanomien tilaajamäärä kääntyi kasvuun ensimmäistä kertaa 25 vuoteen

Helsingin Sanomien mukaan tilaajamäärien kasvu tulee nuoremmista ikäryhmistä ja digitaalisista tuotteista. Yli puolet uusista tilaajista on 18–45-vuotiaita, ja moni heistä asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Alle 40-vuotiaiden digitilausten määrä kasvoi viime vuoden aikana 60 prosenttia ja vain digitaalisen sisällön sisältävät tilaukset kasvoivat 40 prosenttia.

Vuoden toimisto -tutkimuksen kärkitoimistot on valittu

Vuoden toimisto -tutkimus kartoitti toista kertaa suomalaismainostajien näkemyksiä toimistoista.

Vuoden toimisto -tutkimus on jälleen palkinnut asiakkailta parhaat arvosanat saaneet toimistot. Tutkimus lanseerattiin Suomessa viime vuonna ja se tarkastelee toimistoja seitsemässä kategoriassa. Yli viiden miljoonan euron myyntikatteen markkinointiviestintätoimistojen kategorian voiton vei Bob the Robot. Pienempien markkinointiviestintätoimistojen voittoon ylsi ensi kertaa kisassa mukana ollut Ivalo Creative Agency. Teknologia- ja markkinointiviestintätoimistoista voittajaksi nousi Oikio Digital Performance Agency. Muiden kategorioiden voittajat ovat mediatoimisto IUM, asiakasymmärrystoimisto Frankly Partners, design-toimisto Agency Leroy ja viestintätoimisto Republic of Communications.

12.2.

Pohjoismaiset luovat toimistot perustivat yhteisen verkoston – tavoitteena houkutella lisää kansainvälisiä asiakkaita

Pohjoismaiset markkinointiviestinnän toimistot ovat perustaneet uuden verkoston nimeltä Creative North. Sen tarkoitus on markkinoida pohjoismaista luovaa markkinointiosaamista ulkomaille, houkutella toimistoille lisää kansainvälisiä asiakkaita ja tiivistää yhteistyötä maiden välillä.

Jussi Mäntysaari Nelonen Median radioihin musiikkipäälliköksi

Nelonen Media vahvistaa asemaansa Suomen johtavana musiikkimediana ja edelläkävijänä. Nelonen Median radioiden musiikkipäälliköksi nimitetty Jussi Mäntysaari siirtyy Sanomalle Spotifyistä. Aikaisemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Bauer Medialla ja YleX:llä. Mäntysaari aloittaa Sanomalla 19.3.2018.

Helena Liikanen-Renger lehdistövirkamieheksi Washingtoniin

Ulkoministeriö on nimittänyt Helena Liikanen-Rengerin Suomen Washingtonin-suurlähetystön lehdistövirkamieheksi 1. kesäkuuta 2018 lähtien. Tehtävä on määräaikainen, 31.5.2021 saakka. Yhdysvaltoihin Helena Liikanen-Renger siirtyy Ranskasta, jossa hän työskentelee tällä hetkellä freelancer-toimittajana ja kirjailijana. Kokemusta Yhdysvaltojen mediamaailmasta hän on hankkinut erikoisjournalismin maisteriohjelmassa Kaliforniassa.

A-lehdet nosti Demin päätoimittajan Anni Lintulan johtoryhmään

Nuorten medioiden liiketoimintajohtajaksi ja A-lehtien johtoryhmän jäseneksi on nimitetty yhtiön liiketoimintavastaava Anni Lintula. Lintula jatkaa toistaiseksi myös Demin päätoimittajan tehtävässä. Lintula on työskennellyt Demin päätoimittajana vuodesta 2012 lähtien.

15.2.

Jussi Tuulensuu Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi

Vt. vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu, 40, siirtyy 16.2.2018 alkaen Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi. Tuulensuu on toiminut Aamulehden päätoimittajana syyskuun 2015 alusta ja vt. vastaavana päätoimittajana lokakuusta 2017 alkaen.

Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Sanoma Media Finlandin aikakauslehtiyksikössä ja Alma Median Kauppalehti Optiossa erilaisissa designin johtamisen tehtävissä ja kehitystehtävissä. Lisäksi hän on vetänyt konsulttina lukuisia median sisältö- ja ulkoasu-uudistuksia sekä valmentanut journalisteja ja toimitusten johtoa.

Toimittaja Ville Blåfield Milttoniin

Miltton on nimittänyt Ville Blåfieldin ansaitusta mediasta vastaavaksi johtajaksi 1.4. alkaen. Blåfieldin nimitys syventää Milttonin ymmärrystä yritysten yhteiskunnallisen roolin kehittämisestä sekä viestinnän murroksesta. Blåfield tunnetaan pitkän linjan journalistina ja viestinnän moniosaajana. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien kehityspäällikkönä, Nyt-liitteen esimiehenä, Seuran toimituspäällikkönä sekä Suomen Kuvalehden, Ilta-Sanomien ja Radio Helsingin Tasavalta-ohjelman toimittajana.

16.2.

MTL uudistaa viestintäkilpailunsa

MTL Communications Awards -viestintäkilpailu uudistuu ja vaihtaa nimensä Finnish Comms Awardsiksi. Finnish Comms Awards -kisan viestintätöiden arvioinnissa painottuvat jatkossa erityisesti asiakkaan ja viestintätoimiston yhteistyö, asiakaskokemus ja -tyytyväisyys sekä pitkäjänteinen toiminta kumppaneina.

26.2.

Valve nimitti Jussi Ollilan liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi

Ollila on työskennellyt aiemmin brändinrakentamisen johtotehtävissä muun muassa Metsossa, SRV:ssä ja Kemirassa. Ennen siirtymistään Valveelle Ollila työskenteli teknologian tutkimuskeskus VTT:n viestinnästä ja markkinoinnista vastaavana johtajana.

About

208.100.0.117