1.3.

Jenni Santalo VTT:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi

Santalo siirtyi VTT:lle Tieto-konsernissa, jossa hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien useassa eri markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävässä. Hän on kartuttanut osaamistaan niin digitaalisen läsnäolon, kulttuurin ja markkinoinnin kuin vaikuttamis- ja vastuullisuusviestinnänkin osalta.

2.3.

Jaana Rautio-Teijonmaasta Itä-Savon vastaava päätoimittaja

Rautio-Teijonmaa on hoitanut Itä-Savon vt. vastaavan päätoimittajan tehtävää 4. tammikuuta alkaen edellisen päätoimittajan Tiina Ojutkankaan siirryttyä Keskipohjanmaan Kirjapainoon. Rautio-Teijonmaa on työskennellyt koko toimittajan uransa ajan Itä-Savon palveluksessa. Hän aloitti lehden palveluksessa vuonna 1988 uutistoimittajana.

5.3.

Johanna Henttonen johtavaksi konsultiksi Tekiriin

Henttonen on viimeisimpänä työskennellyt Outokumpu-konsernin sijoittajasuhteista vastaavana johtajana vuosina 2013–2016. Aiempaa kokemusta Henttosella on muun muassa ABB-konsernin pääkonttorilta Sveitsistä (sijoittajasuhdejohtaja 2011–2012), Metso-konsernista (vt. viestintäjohtaja 2010, sijoittajasuhdejohtaja 2005–2011) sekä vuosilta 2000–2005 Outokummun eri viestinnän tehtävistä.

6.3.

Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala Etelä-Suomen Median paikallisjohtajaksi

Kaupunkilehti Tamperelaisen vastaava päätoimittaja Karri Kannala aloittaa Keskisuomalainen-konsernin Etelä-Suomen Median paikallisjohtajana ja aluemyyntijohtajana. Etelä-Suomen Media julkaisee 19:ä sanoma- ja kaupunkilehteä, neljää ammattilehteä ja 17:ä asiakaslehteä.

Mikko Norros aloitti Hopiaseppien “myönteisenä eminenssinä”

Valtioneuvoston kanslian entinen pitkäaikainen viestintäpäällikkö Mikko Norros on aloittanut viestintätoimisto Hopiaseppien asiantuntijana.

Ossi Ahto Googlelta yksityiseen päiväkotiyritykseen

YoutTuben Suomen toimialapäällikkö Ossi Ahto siirtyi Touhula-päiväkodeille markkinointi- ja viestintäjohtajaksi.

8.3.

Vuoden lehtikuva on otos ”lähes tukehtuneelta näyttävästä” riekosta

Ella Kiviniemen kuva pakastetusta ja muovipussiin pakatusta riekosta palkittiin Vuoden lehtikuvana Kuvajournalismi 2017 -kilpailussa. Tuomariston mukaan kuollutta riekkoa esittävä kuva kertoo paljon itseään suuremmasta asiasta.

14.3.

Suuri Journalistipalkinto 2017 -voittajat valittu

Yle Radio 1:n Ykkösaamussa työskentelevä Olli Seuri perehtyy syvällisesti aiheisiinsa ennen radiolähetystä. Seurin ehdokkuutta perusteltiin hänen huolellisella valmistautumisellaan lähetyksiin.

Vuoden 2017 juttu -sarjan voittajina palkittiin STT:n ja Turun Sanomien uutiset kouluissa tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä. Sekä helsinkiläisessä Kallion lukiossa että turkulaisissa Puolalanmäen ja Luostarvuoren kouluissa tekijänä oli opettaja.

Vuoden journalistiseksi teoksi valittiin Helsingin Sanomien uudenlainen konsepti Musta laatikko, jossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla.

Vuoden kirjaksi valittiin Minna Passin ja Susanna Reinbothin Jari Aarniosta kertova kirja Keisari Aarnio.

15.3.

Turun Sanomien palkittu ruokatoimittaja viestintäjohtajaksi

Turkulainen Manu Events on palkannut viestintäjohtajakseen Turun Sanomien ruokatoimittajana tunnetuksi tulleen Heli Niemisen. Manu Eventsillä on kolme Mauno-ravintolaa Kupittaan alueella ja muun muassa kesäravintola Uittamon paviljongissa.

16.3.

Otavamedia menestyi Editkilpailussa ja nappasi voittoja useassa sarjassa

Aikakauslehtikilpailu Edit palkitsi 15.3.2018 Editgaalassa aikakausalan parhaimpia tekijöitä. Otavamedia nappasi voiton kolmessa sarjassa. Alkon asiakaslehden Etiketin juhlanumero palkittiin Vuoden parhaasta ulkoasusta. Suomen Kuvalehti vei voiton Vuoden feature -jutullaan yleisölehtien sarjassa. Erä-lehdessä julkaistu Mikko Nikkisen Uusi normaali oli Vuoden lifestyle-kuva.

Laura Ruohola keskustan viestintäpäälliköksi

Ruohola on työskennellyt monipuolisesti toimittajana eri televisiokanavilla, esimerkiksi Ylellä urheilutoimittajana sekä juontajana sisustusohjelmissa Nelosella ja MTV:llä. Ruohola on toiminut myös viestinnän ja markkinoinnin parissa esimerkiksi kuninkuusraveissa, lomaasuntomessuilla sekä yrittäjänä.

19.3.

Alma Media luopuu Lapin Kansasta – lehti siirtyy Kalevalle

Alma Median Lapin lehti- ja jakeluliiketoiminta siirtyy Kalevalle huhtikuun 2018 alussa. Yrityskaupassa vaihtavat omistajaa maakuntalehti Lapin Kansa, kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi sekä Alma Manun jakeluliiketoiminta Lapin alueella.

Yleisen Lehtimiesliiton journalistipalkinto Timo Hakkaraiselle

Yleisen Lehtimiesliiton (YLL) journalistipalkinnon on saanut Vakaus vaakalaudalla -kirjan toimittanut Timo Hakkarainen. Iltalehden politiikan toimittajana työskennellyt Hakkarainen on palkinnon perustelujen mukaan ollut iltapäivälehtien kaupallisessa paineessa huomattavan tasapuolinen ja faktahakuinen toimittaja.

20.3.

Titta Kiuru ottaa vastuun Pirkka Mediasta

Mediatalo A-lehdissä työskentelevä päätoimittaja Titta Kiuru aloittaa huhtikuussa sisältöstrategina A-lehtien sisältöstudiossa kaupallisten sisältöjen parissa. Kiuru ottaa vastuulleen A-lehtien suurimman sisältömarkkinoinnin asiakkuuden, eli K-ryhmän Pirkka Median. Hän siirtyy uusiin tehtäviinsä Meilläkotona.fin, Meidän Talon ja Viherpihan päätoimittajan paikalta.

Saara Suojoki EMMAn markkinointi- ja viestintäpäälliköksi

Suojoki siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintä- ja markkinointipäällikön tehtävistä. Suojoki on aiemmin työskennellyt Helsingin taidemuseo HAMissa sekä Ateneumin taidemuseossa. HAMissa Suojoki vastasi mm. markkinoinnista, viestinnästä ja yritysyhteistyöstä sekä johti menestyksekkäästi brändiuudistusta.

21.3.

Alma Media hakee kasvua yhdistämällä aluemediat ja Iltalehden

Viestintäkonserni Alma Media yhdistää uutis- ja lifestylepalveluja tuottavan Alma News & Life -liiketoiminta-alueen sekä alueelliseen ja paikalliseen medialiiketoimintaan keskittyneen Alma Regions liiketoiminta-alueen huhtikuun alussa. Uuden yksikön johtaja on Kari Kivelä, joka toimii nyt Alma News & Life -segmentin johtajana, Iltalehden kustantajana ja vastaavana päätoimittajana.

22.3.

Fiva ojentaa pörssiyhtiöitä: Tulosvaroitusten naamiointi “ennakkotiedoiksi” on lopetettava

Yritysten pitäisi pitäisi puhua tiedottamisessa rehellisesti varoituksista, linjaa pörssiyhtiöiden vahtikoirana toimiva Finanssivalvonta.

Tammi-helmikuussa 2018 useat yhtiöt ovat Finanssivalvonnan (Fiva) mukaan julkistaneet tietoja päättyneen tilikauden 2017 tuloskehityksestä ennen tilinpäätöstiedotteen julkistamista. Fivan näkemyksen mukaan suurimmassa osassa näistä tiedotteista kysymys on ollut tulosvaroituksesta – joko positiivisesta tai negatiivisesta.

23.3.

Strategiatoimisto CEO Helsingistä tulee osa Dingleä

Dinglen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö irtisanoo neljä työntekijää. Strategiatoimisto CEO Helsingistä tulee osa markkinointiviestintätoimisto Dinglea. Uudistunut Dingle painottaa strategista suunnittelua, sisältökonsepteja, markkinointiteknologiaa ja kanavaosaamista.

26.3.

Eeva Lehtimäki ja Taneli Hassinen Framilla Finlandiin

Pitkän linjan toimittaja Eeva Lehtimäki sekä aiemmin muun muassa Finnairin ja Kiinteistö- ja rakennuskonserni SRV:n viestintäjohtajana toiminut Taneli Hassinen aloittavat huhtikuun alussa Framilla Finlandin konsultteina.

27.3.

Uusi Bonfire.fi aikoo Suomen suurimmaksi bisnesvaikuttajien mediaksi

Vaikuttajamarkkinointiin keskittyvän Bonfire Agencyn perustama verkkomedia Bonfire.fi on saanut vaikuttajaverkostoonsa 40 suomalaisen liike-elämän vaikuttajaa. Tammikuussa perustettu Bonfire Agency on lanseerannut uuden bisnesvaikuttajien verkkomedian Bonfire.fi:n. Sivustolla suomalaisen liike-elämän vaikuttajat julkaisevat ajankohtaisia sisältöjä blogikirjoitusten, videoiden ja podcastien muodossa.

28.3.

Elina Piskonen Kaiku Helsingin palvelumuotoilun johtajaksi

Aiemmin viestintäkonsulttina työskennelleen Piskosen mukaan markkinointiviestinnässä tarvitaan nyt empatiaa.

About

208.100.0.117